تهران
کد خبر:666
پ
majles

منتخبان اخیر مجلس تا نماینده شدن چه مسیری را باید طی کنند؟

نگرش نیوز – یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شرایطی آغاز شد که از برخی حوزه های انتخابیه منتخبی به مجلس معرفی نشد، یا انتخابات در آن حوزه انتخابیه به مرحله دوم کشیده شد یا به دلیل فوت و رد اعتبار نامه باید مجدد درآن حوزه انتخابیه، انتخابات برگزار شود که طبق قانون، انتخابات این […]

نگرش نیوز – یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شرایطی آغاز شد که از برخی حوزه های انتخابیه منتخبی به مجلس معرفی نشد، یا انتخابات در آن حوزه انتخابیه به مرحله دوم کشیده شد یا به دلیل فوت و رد اعتبار نامه باید مجدد درآن حوزه انتخابیه، انتخابات برگزار شود که طبق قانون، انتخابات این حوزه ها به صورت میاندوره ای و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برگزار می شود.

در ماده ۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان شده است که در انتخابات مجلس شورای اسلامی فرد منتخب در مرحله ‏اول انتخابات، باید حداقل بیست‏ درصد (۲۰%) از کل آرا را کسب کند و پیش بینی کرده است که اگر این حداقل رای کسب نشود، انتخابات در مرحله دوم انجام می شود و فردی منتخب مردم حوزه انتخابیه محسوب می شود که رای اکثریت نسبی را کسب کند. این شرط برای انتخابات میان دوره ای نیز لحاظ شده است.

از این رو باید در ۱۰ حوزه انتخابیه «لنجان»، «سمیرم»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «دهلران، دره‌شهر، آبدانان و بدره»، «اهواز، باوی، حمیدیه و کارون»، «زنجان و طارم»، «بیجار»، «کرمانشاه»، «اسلام‌آباد غرب و دالاهو» و «کردکوی، ترکمن، بندر گز و گمیشان» انتخابات مرحله دوم برگزار می شد که باید وزارت کشور ۲۹ فروردین ماه سال جاری نسبت به برگزاری این انتخابات اقدام می کرد اما به دلیل شیوع بیماری کرونا، این انتخابات ۲۱ شهریور ماه برگزار و نتایج آن روز گذشته اعلام شد.

اکنون که منتخبان این ۱۰ حوزه انتخابیه مشخص شده است، باید روند قانونی را طی کنند تا به صورت رسمی نماینده مجلس محسوب شوند و بتوانند در قوه مقننه نسبت به قانونگذاری و نظارت اقدام کنند.

در گام نخست طبق قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی باید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان تایید شود سپس وزارت‌کشور موظف است اعتبارنامۀ کلیۀ منتخبان را صادر و به مجلس شورای اسلامی ارسال کند. در قانون پیش بینی شده است در صورتی که پس از تایید صحت انتخابات و قبل تصویب اعتبارنامه در مجلس یکی از منتخبان انصراف دهد، باید به تصویب مجلس برسد.

پس از تایید انتخابات، منتخبان با حضور در صحن علنی مراسم سوگند را که سایر نمایندگان در روز افتتاحیه مجلس به جا آورده اند را انجام می دهند و سپس بررسی اعتبارنامه منتخبان در شعب هایی که در گذشته تشکیل شده است، کلید می خورد. با بررسی اعتبارنامه و تصویب آن در صحن علنی که توسط رئیس مجلس اعلام می شود، فرد منتخب نماینده مجلس محسوب می شود و می تواند برای عضویت در یکی از کمیسیون های تخصصی اقدام کند.

باید یادآور شد که انتخابات میان دوره ای مجلس یازدهم همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ برگزار می شود تا تکلیف ۵ کرسی دیگر مجلس مشخص شود. تا این لحظه کرسی نمایندگان مردم تهران( به دلیل فون نماینده)، گچساران( به دلیل رد اعتبارنامه از سوی مجلس)، آستانه اشرفیه (به دلیل فوت نماینده)، تفرش (به دلیل رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان) و بهار و کبودر آهنگ (به دلیل فوت نماینده) خالی مانده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید